Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Gratis pakking for bestillinger over 1000 kr
Velg din tid for å hente dine varer
Logg inn
På lager

Bananer 1 Stk

Everfresh Klass 1
Ca 170g
19:90/Kg
3:38 per styck
Detaljer

Ingredienser

Bananer

Beskrivelse

Banan anses vara en av världens äldsta kulturväxter. Äldre sjöfarare kan berätta att många av de första bananlasterna till Europa aldrig kom fram, eftersom de mognade så mycket ombord på grund av dåliga kyl- och luftningsförhållanden, att de måste kastas överbord. Bananplantan kallas ofta ett träd men är egentligen en ört där bladen sitter så tätt ihop att bladstjälkarna bildar något som liknar en stam. Inom ca 1/2 år växer plantan till sin fulla höjd som är 4-10 m. Den blommar och bär frukt samma år. Skörden går till så att plantan huggs ner och den omogna bananstocken skördas.

De gröna bananerna mognas på artificiell väg när de är framme i importlandet, varvid man bättre kan styra avsättningen. Mogna bananer är gula med små bruna prickar. Omogna bananer är helt gröna och de blir allt gulare under mognadsprocessen.  De importeras från Mellanamerika, bl a Panama, Costa Rica, Colombia.

Skalet är ca 3 mm tjockt, slätt och segt. Det äts inte. Vill man grilla bananer går det bra att lägga oskalade bananer på grillen och låta dem svartna. Skalet skyddar fruktköttet effektivt.  Smaken är fyllig, mild och söt hos mogna bananer. De omogna, grönskiftande bananerna har en "syrligare" smak. Under mognaden omvandlas stärkelsen till sockerarter och ju mognare bananer är desto sötare är smaken. Bananer är mycket känsliga för kyla och ska aldrig förvaras i kylskåp. De bli då grå och förlorar i smak. De mår bäst i +15 grader C.

Bananer är en välkänd frukt som uppskattas som mellanmål. Den kan användas i matlagning, såväl i varmrätter som desserter och bakning. 

Opprinnelsesland

Ecuador

Vektartikler

Produktet kan variere noe i størrelse og vekt. Mathent viser en gjennomsnittsvekt og en pris basert på kiloprisen. Grunnet dette reserverer vi et beløp frem til ordren din er plukket. Kunden kreves kun for den reelle vekten, når din ordre er veid og ferdig plukket. Vi garanterer at du aldri kommer til å betale mer enn varens nøyaktige vekt.

Lägsta förvaringstemperatur

+8

Högsta förvaringstemperatur

+20

Förvaring

Förvaras bäst i rumstemperatur.

Øvrigt

SKU 4011
Næringsinnhold

Næringsinnhold

Energi kJ
396 kJ
Energi kcal
95 kcal
Fett
0.1 g
Varav mättat fett
0.03 g
Kolhydrat
21.3 g
Varav sockerarter
18.1 g
Protein
1.13 g
Salt
0 g