Local Storage seems to be disabled in your browser.
For the best experience on our site, be sure to turn on Local Storage in your browser.

Gratis pakking for bestillinger over 1000 kr
Velg din tid for å hente dine varer
Logg inn
På lager

Havregurt Jordgubb

Oatly
1000g
32:90 per styck
32:90 per kilogram
Detaljer

Ingredienser

INGREDIENSER: Vatten/vann, HAVRE 11 %, jordgubbspuré/jordbærpuré 6 %, socker 4 %, potatisstärkelse/potetstivelse/kartoffelstivelse, modifierad potatisstärkelse, rapsolja, mineraler (kalciumkarbonat, kalciumfosfat, kaliumjodid), syra (äppelsyra/eplesyre/æblesyre, mjölksyra/melkesyre/mælkesyre), naturlig arom, förtjockningsmedel/fortykningsmiddel (pektin), salt, citronjuicekoncentrat, morotsjuicekoncentrat/gulrotjuicekonsentrat, vitaminer (D2, riboflavin, B12).

Beskrivelse

Havregurt Jordgubb

Vad är ”Havregurt” för ett knepigt namn egentligen, undrar du säkert. Är det ens ett riktigt ord? Tänk inte så mycket på det, svarar vi. Vissa saker bara heter vad de heter och innehåller de jordgubbar så heter de ibland Havregurt Jordgubb. Om man ändå måste likna Havregurt vid något så ligger väl vanlig yoghurt närmast till hands. Användningsmässigt. Men den här produkten har aldrig varit i närheten av djurriket. Och det kan ju vara skönt att veta.


Det allra bästa

Vi snackar riktiga jordgubbar. Alltså de stora, röda, saftiga hybriderna inom smultronsläktet. Inga artificiella sifferkombinationer eller 3D-printade varianter. Och så riktig havre. Men det behöver väl knappast sägas.

Kanske lite mindre bra

Vi har tillsatt lite socker. Exakt 4 gram per 100 ml. Vi bestämde helt enkelt att det blev bäst så. Det funkar ungefär som när du kokar sylt - socker gör något speciellt med smaken på bären. När vi ändå var i farten passade vi på att lägga till lite naturliga aromer för att toppa jordgubbssmaken. Men bara lite, precis så lite som behövs. Det är viktigt att komma ihåg att ingenting hamnar i våra produkter utan en bra anledning. Vi förenklar när vi kan, men när vi inte gör det beror det på att produkten inte hade blivit som vi hade velat om vi hade gjort på något annat sätt. Självklart är allting godkänt för konsumtion, och så klart, alltid 100 % vegetabiliskt.

Opprinnelsesland

Sverige

Lägsta förvaringstemperatur

+2

Högsta förvaringstemperatur

+8

Förvaring

Kylvara förvaras vid max +8°C. Efter öppning hållbar minst 5 dagar.

Øvrigt

SKU 7394376615757
Næringsinnhold

Næringsinnhold

Energi kJ
350 kJ
Energi kcal
83 kcal
Fett
1.9 g
Varav mättat fett
0.2 g
Kolhydrat
15 g
Varav sockerarter
8.3 g
Protein
1 g
Salt
0.11 g
Kalcium
133 mg
Fiber
0.9 g
Jod
22.5 μg
Riboflavin
0.21 mg
Vitamin B12
0.38 μg
Vitamin D
1.1 μg